Вълшебната сила на зелените орехи – Ликьор от зелени орехчета

28 юни 2022
Вълшебната сила на зелените орехи – Ликьор от зелени орехчета
Величественият орех, освен изключително красив, е дърво носещо прекрасна енергия. За богатството на узрелите орехи е писано много - полезни са за мозъка, а съдържаните белтъчини в тях са средно 14.8%. По съдържание на аминокиселини, цистин, лизин и хистидин те са на едно от първите места сред белтъчините от растителен произход. Също така имат изключително високо съдържание на витамини, минерални соли, особено цинк. Днес обаче решихме да ви информираме за полззите от лиьора със зелени орехчета.

Ликьор от зелени орехчета 

Ликьора от зелени орехчета има огромно съдържание на витамин C, йод и множество микроелементи. Ползите от ликьора са в много направления – подпомага зрението, грижат се за стомаха, отделителната система, щитовидната жлеза, подобряват имунитета, има ясно изразена полза при настинки и заболявания на гърлото и белите дробове. Според много източници, този ликьор дори забавя стареенето и удължава младостта. Твърди се, че зелените орехчета са добро помощно средство при терапия на ракови заболявания, кисти, подпомагат дейността на мозъка.

 

В състава на зелените орехи са представени следните елементи:

  • пектин;
  • целулоза; 
  • танини;
  • микроелементи (мед, желязо, флуор, йод, цинк, бор);
  • витамини от групи Е, А, В, РР, Н и С; 
  • алкалоиди;
  • макронутриенти (натрий, калий, фосфор, калций, магнезий); 
  • фитостероли;
  • мастна киселина.

Защо зелените орехи са полезни?

Народните лекарства, направени от зелени орехи, са от полза за всички жизненоважни органи. Веществата в състава им действат стимулиращо на имунната система и премахват токсините и токсините от тялото. За приготвянето на лекарства се използват както пулпа, така и сок с кора.

Пулпата на плодовете има мощно антихелминтно и слабително действие. Често се използва за приготвяне на маслен екстракт. Полученият продукт се използва за компреси при разширени вени. Вътре плодовете на зелените орехи се използват, за да се отърват от бъбречни патологии и нервни разстройства.

Най-ценните свойства на неузрелите ядки включват:

  • ефект на заздравяване на рани;
  • забавяне на растежа на злокачествени тумори;
  • лечение на стомашно-чревни заболявания;
  • укрепване на имунитета;
  • профилактика и лечение на настинки;
  • противовъзпалителен ефект;
  • подобряване работата на скелетните мускули;
  • нормализиране на плодовитостта;
  • предотвратяване на чупливостта на капилярите;